Şevin'in KIŞ BAHÇESİ

Gökten onca kar tanesi düşer, hiçbiri bir diğerine değmezmiş.



9/06/2010

U2 Konseri Öncesi Yapılacaklar Listesi


Büyük gün; 6 Ekim 2010


To do list:


Bütün gün istisnasız U2 dinle.

YouTube hala yasaklı olduğundan, ktunnel üzerinden youtube giriş yap ve canlı U2 performansları seyret.

Unuttuğun eski U2 şarkılarını hatırlanmaya çalış. (Ör:Mothers of the disappeared, Bullet the blue sky, One tree hill; you run like the riveeeer to the sea diye devam eden şarkı.)

İlk dinlediğin U2 şarkısını hatırla. (In the name love olabilir mi?)

İlk aldığın U2 albümünü hala saklıyor musun, ara bul. (Achtung Baby miydi, Joshua Tree mi, Rattle and Hum mı, Sidar'a sor, o bilir)

İlk dinlediğinde seni en çok etkileyen U2 şarkısı hangisiydi, düşün. (Mothers of the disappeared olabilir mi? Hem yağmur sesleriyle başlar, bayılırım yağmura!)

Kalbini en çok acıtan U2 şarkısı hangisi, düşün. (With or without you çok klasik bir yanıt olur, So Cruel'dan yana oyumu kullanıyorum. Peki, Ground beneeth her feet, ne olacak? O şarkı kalp acıtan değil, intihara sürükleyen şarkılar listesinde bir numara olabilir, bir kaç level üstte olduğundan şimdilik saymıyoruz.)

U2'nun yaptığı en iyi film şarkısını araştır. (Hold me, thrill me, kiss me, kill me, yani Batman için yaptıkları acaip ötesi çılgın şarkı derim. Million Dollar Hotel için yapılan şarkılar sayılmaz!)

Her daim ilk akla gelen U2 şarkılarını bul. (Still haven't founf what i'm looking for, With or without you, Desire, Pride-In the name of love, One ve bütün Joshua Tree şarkıları olsa gerek)

Bütün gün her ne yaparsan yap, arka planda U2 olsun.

Akşam konserde 25 şarkı söyleyeceklermiş, hangileri olabilir, tahmin etmeye çalış.

Bundan sonra boğaz turlarından köprüden geçerken, burdan yürüyerek geçmek yasak ama Bono, The Edge, Adam Clayton ve Larry Mullen yürümüştü diye anlat.

Hiç duymadığın U2 şarkısı var mı araştır. (White as snow, Stand up comedy ve çok geç keşfettiğim Vertigo gibi)

U2 ve Pearl Jam birlikte Keep On Rocking in the Free World söylemişler, hemen bul, en az üç kez üst üste dinle.

Aklın hemen Pearl Jam'e kaymasın, bugün U2 günü. Bruce Springsteen'le de düet yapmışlar, hem de I still haven't found what i'm looking for söylemişler. Bir kaç kez dinle. (Bono giriş yapıyor, I still haven't found what i'm looking for dedikten sonra, I'm looking for the Boss diyor! Boss arkada The Edge'le gitar çalıyor, Bono kızıyor, Bruucee?? Gel buraya da şarkıyı söyle der gibi mikrofonu gösteriyor. Ondan sonra Bruce Springsteen çıkıyor devam ediyor; I believe in the kingdom come, then all the colors will bleed into one, well yes i'm still running... but I still haven't founf what i'm looking for...)

Bir de U2, Sting, Bruce Spreensteen The River'ı söylemişler ki, ona hiç bulaşma, sonu yok. Achtung Baby dinlemeye geri dön.

Düet demişken, Wanderer'ı unutma. (I went with nothing, nothing but the thought of you, gibi sözleri olan şarkıyı nasıl unuturum!)

You're an accident waiting to happen, hangi şarkıda geçiyordu, bul. (Who's gonna ride your wide horses olsa gerek, Sidar'a sor. Evet, evet o şarkıydı, You're dangerous, because you don't know what you want. Live versiyonunu bul, dinle.)

Arka arkaya Mysterious Ways, Fly ve Until the End of the Word dinleyip de hala durağan kalabilir misin, bir bak bakalım. Olmazsa üstüne bir de Hold me, thrill me, kiss me, kill me dinle. Sesini iyice aç. Sesi kısmadan bir de In the Name of Love dinle, dışarı çıkıp koşma isteğini bastırabiliyor musun, bir bak.

Desire'ın klibini ilk seyrettiğinde ortaokulda mıydın gerçekten, bir düşün.

Şimdi biraz ara ver, Lilo'yu dışarı çıkar. Sonra eve dönüp Kite'ın live versiyonunu dinle. (Bono şöyle diyor şarkıya başlamadan önce: This is a song about letting go of somebody, you don't want to let go of. Could be a lover, could be a father, could be a child, could be a friend...this is Kite!... Ve şarkı başlar; Something is about to give... Who's to say where the wind will take you. Who's to say what it is will break you. I don't know which way the wind will blow. Who's to know when the time has come around....)

Eskilere geç sonra. October dinlemeyi unutma.

En acaip U2 şarkısı Numb mıdır, bir sor eşe dosta. (Too much is not enough...)

U2'nun en güzel aşk şarkısı hangisi olabilir, bir düşün. Million dollar hotel soundtrack içindeki bütün şarkılar olabilir mi, kafa yor. (The ground beneeth your feet ve Never let me go, nasıl bir kafayla yazılmıştır!)

Kapanışı ruh haline göre So Cruel ile ya da Mysterious Ways ile yap. Giyin, hazırlan, U2 konserine git.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder